Boxpremiär när Jill Johnson lanserar nya ekologiska Nashville Stories Red Velvet blend

Äntligen boxpremiär för Jill Johnson. Den 17 februari lanseras Nashville Stories Red Velvet blend, ett nytt ekologiskt rött vin från Italien på box och en efterlängtad uppföljare till Nashville Stories tidigare viner.

Jill Johnsons vinserie Nashville Stories består av en rad smakfulla viner som passar tillfällen där gemenskap, mat och musik står i centrum. Nu lanseras Nashville Stories Red Velvet blend, vinfamiljens första vin på box och en efterlängtad uppföljare till seriens tidigare röda och vita vin samt prosecco. Det nya röda vinet Red Velvet blend är ett ekologiskt, fruktigt och välbalanserat vin från Italien som bjuder på en generös och mjuk smak med toner av körsbär och plommon. Ett vin på box som passar utmärkt till såväl vårens middagar som sommarens BBQ.  

– Vin är en passion för mig och att nu kunna introducera ett nytt rött vin på box känns fantastiskt roligt. Tanken bakom Nashville Stories Red Velvet blend: precis som med alla Nashville Stories viner, är att det ska innehålla en smakpalett som passar flera olika tillfällen och smaklökar. Det nya vinet är inte fullt så kraftigt som mitt tidigare röda vin på flaska, men dess fruktiga stil gör att det passar till många typer av maträtter och stunder med nära och kära, säger Jill Johnson.  

Under våren 2021 slutförde Jill sin resa mot att bli sommelier där hon fördjupat sina kunskaper om ädla drycker genom en sommelierutbildning. Tillsammans med samarbetspartnern Spring Wine & Spirits har hon nu tagit fram Nashville Stories senaste tillskott.  

– Nashville Stories tidigare viner har fått ett mycket fint mottagande. Nashville Stories Red Velvet blend är ett prisvärt välbalanserat rött vin med fin kryddighet och fruktiga toner som fyller en mycket efterlängtad plats i Nashville Stories-familjen, säger Carina Tidén, produkt- och utvecklingschef på Spring Wine & Spirits.  

Vinet är en blandning av druvorna montepulciano, merlot och sangiovese, vilket ger ett medelfylligt, fruktigt rött vin med fin kryddighet och mjuka tanniner. Med sin generösa doft och lena smak passar det bra till såväl grillat nöt- eller fläskkött som smakrika kycklingrätter samt pasta- och risottorätter. Vinet gör sig även gott i sällskap av lufttorkad skinka och lagrade hårdostar.  

Nashville Stories Red Velvet blend kostar 229 kronor, har artikelnummer 55284-08 och finns att beställa i Systembolagets beställningssortiment från och med 17 februari.  

Fakta: Nashville Stories Red Velvet blend 

Art.nr: 55284 | Pris 229 kr | Alk.halt: 12,5 % vol. | Volym: 3000 ml

Ursprung: Italien, Vino Rosso d’Italia | Producent: Spring Wine & Spirits AB | Alkoholhalt:  Distribution: Systembolagets beställningssortiment from 17 februari 2022